no planet b tportal
menu
Mindfulness

5. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika ‘Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje’

12. listopada 2022. • ~2 min

Uloga radnog mjesta u našim životima nakon pandemije se promijenila. Zaposlenici rade pod povećanom razinom stresa, a od poslodavaca se očekuje dodatna vrijednost za zaposlenike, ali i za zajednicu. Kako kroz volontiranje možete stvoriti dobrobit za sve uključene - volontere, poslodavce i zajednicu, moći ćete saznati na ovogodišnjoj 5. Nacionalnoj konferenciji o volontiranju zaposlenika koju organizira Volonterski centar Zagreb. Konferencija se održava 18. listopada pod nazivom „Doprinos zajednici kroz društveno…

Uloga radnog mjesta u našim životima nakon pandemije se promijenila. Zaposlenici rade pod povećanom razinom stresa, a od poslodavaca se očekuje dodatna vrijednost za zaposlenike, ali i za zajednicu. Kako kroz volontiranje možete stvoriti dobrobit za sve uključene – volontere, poslodavce i zajednicu, moći ćete saznati na ovogodišnjoj 5. Nacionalnoj konferenciji o volontiranju zaposlenika koju organizira Volonterski centar Zagreb.

Konferencija se održava 18. listopada pod nazivom „Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje“ i bavit će se ključnim problemima kompanija u 2022.: kako kroz volontiranje smanjiti odlazak zaposlenika s radnih mjesta (fizički i mentalno) te kako osmišljeni pristup volontiranju doprinosi organizacijama. Uz to, govorit će se o volonterskim programima u korporativnim izvještajima o održivosti i kakav će utjecaj na njih imati nova europska direktiva koja stupa na snagu u 2023. godini.

Kako bi mogli sudjelovati svi zainteresirani iz cijele Hrvatske, konferencija će se održati online. Svi koji se priključe imat će priliku čuti niz primjera iz volonterske prakse te se upoznati s projektima različitih organizatora volonterskih aktivnosti i prilika za volontiranje zaposlenika. Želja je da se kroz konferenciju što veći broj tvrtki upozna s konceptom volontiranja zaposlenika i potakne na uvođenje volontiranja kao sastavnog dijela poslovanja.

Na konferenciji će biti predstavljena i inicijativa o potpisivanju Povelje o volontiranju zaposlenika, koja se odnosi na sve privatne i javne organizacije, a kojom se namjerava potaknuti uvođenje sustavnijeg pristupa volontiranju kroz definiranje pravila volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijaviti se možete putem ovog linka.

Program konferencije možete pronaći ovdje.

Konferencija je nastala uz podršku i partnerstvo s tvrtkama: Hrvatski Telekom, Coca-Cola Hrvatska, Span, Philip Morris i Privredna banka Zagreb.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.