no planet b tportal
menu
Mindfulness

Događaj World WellBeing Week po prvi put obilježen u Dubrovniku – joga je dovela svijet u Grad i predstavila Grad svijetu

23. lipnja 2021. • ~3 min

Prvi dan ljeta prošlog je tjedna u Dubrovniku obilježen u velikom stilu. Po prvi puta održan je  World Wellbeing Week - Dubrovnik čije se otvorenje uz jogu i glazbu odvijalo na spektakularnoj lokaciji iznad Grada, na Orsuli. Tjedan raznih događanja pod imenom World WellBeing Week organizirala je Gillier Sutherland, trenerica joge koja je prije nekoliko godina svoju britansku adresu zamijenila onom u Cavtatu. “Odabrala sam Park Orsula zbog posebne prirodne…

Prvi dan ljeta prošlog je tjedna u Dubrovniku obilježen u velikom stilu. Po prvi puta održan je  World Wellbeing Week – Dubrovnik čije se otvorenje uz jogu i glazbu odvijalo na spektakularnoj lokaciji iznad Grada, na Orsuli. Tjedan raznih događanja pod imenom World WellBeing Week organizirala je Gillier Sutherland, trenerica joge koja je prije nekoliko godina svoju britansku adresu zamijenila onom u Cavtatu.

“Odabrala sam Park Orsula zbog posebne prirodne energije i naravno zbog izvanrednog pogleda koji je po mom mišljenju najbolji u ovom kraju. Radi se o savršenom odmaku od modernog načina života i njegovih izazova, radi se o osjećaju kao da kročite u neki drugi svijet u kojem se stapate s prirodom. Na Orsuli smo bili okruženi zelenilom, stablima, mirisima divljih trava, dok je pred nama pucao pogled na prekrasno Jadransko more. Za bavljenje jogom uvijek biram posebna mjesta. Za mene joga znači stopiti se s prirodom, tako da je ovo mjesto bilo savršeno,” komentirala je Sutherland nakon događaja dočeka ljetnog solsticija.

Grupa sudionika bila je internacionalna, izlazak sunca na lokaciji bio je spektakularan. Kako bi svijetu približili spomenuto događanje na Orsuli cijeli događaj je bio uživo prenošen live-streamingom putem TPortala, tako da je uz sudionike priliku za uživanje imalo mnoštvo pratitelja diljem svijeta. “Na Zoomu je bilo i 25 sudionika iz Velike Britanije koji su ovaj događaj popratili s oduševljenjem, uz mnoštvo komplimenata ‘magično’, ‘izvanredno’, i koji su također rekli da ne mogu dočekati da i sami dođu. Obećala sam im okupljanje na ovom mjestu kada napokon stignu. Možda će prava prilika za to biti jesenski ekvinocij u rujnu,” dodala je Sutherland. Zaista, izvanredna promocija Dubrovnika i fantastičan način obilježavanja prvog dana ljeta! Ovaj poseban tjedan dio je događanja Digital Discovery Dubrovnik, koji je nastao u organizaciji agencije za digitalne nomade, Adriatic SeaChange, ali koji nije otvoren samo za digitalne nomade. Gillian nam je objasnila “Imamo ljude iz Sjedinjenih Američkih Država, Latvije, Australije, Mađarske, međutim, imamo i lokalce koji prije nisu bili ovdje, niti radili nešto poput ovoga na ovom mjestu i kojima se sve skupa jako svidjelo. A kako bi sve zajedno bilo podignuto na još veću razinu i bilo u sinergiji s događanjem, članica Simfonijskog orchestra Dubrovnik, Mirabai Weismehl Rosenfeld, na samom je kraju joga treninga odsvirala prekrasnu Beethovenovu Romansu. Opisala nam je kako se osjećala blagoslovljeno dok je svirala uz “orkestar prirode” što se doprinijelo samom događanju. Ljubav je svakako bila u zraku!


Sponzorirani sadržaj.