no planet b tportal
menu
Living

Donosimo sjajne ideje kako iskoristiti prazne posudice od svijeća

6. rujna 2022. • ~2 min

Mirisne svijeće sjajan su način za unošenje šarma i osobnosti u naše domove. No što učiniti nakon što svijeća dogori? Recikliranje posuda za svijeće je uvijek dobra ideja, no neke posude su predivnog dizajna i šarenih boja pa ih se može vrlo lako iskoristiti na praktičniji način i uljepšati nam stanovanje. Ostatke voska izvadite i posudu dobro očistite i imate praktičnu posudu koju možete iskoristiti na mnoge načine. Donosimo osam…

Mirisne svijeće sjajan su način za unošenje šarma i osobnosti u naše domove. No što učiniti nakon što svijeća dogori? Recikliranje posuda za svijeće je uvijek dobra ideja, no neke posude su predivnog dizajna i šarenih boja pa ih se može vrlo lako iskoristiti na praktičniji način i uljepšati nam stanovanje. Ostatke voska izvadite i posudu dobro očistite i imate praktičnu posudu koju možete iskoristiti na mnoge načine. Donosimo osam prijedloga kako iskoristiti prazne posudice od svijeća!

Priprema i pohranjivanje obroka

Posude mogu sjajno poslužiti za pripremu zobenih kaša i raznih salata, pogotovo ako improvizirate poklopac od primjerice aluminijske folije.

Posadite začinsko bilje

Iskoristite posude za sadnju začinskog bilja poput peršina, mente ili bosiljka. Postavite posude pored prozora u kuhinji kako bi bilje imalo dovoljno svjetla.

Napravite atraktivne ukrase za blagovaonski stol

Ispunite posude prirodnim materijalima poput kamenčića, oblutaka, češera ili sušenog cvijeća i dobiti ćete predivan ukras za sredinu vašeg stola. 

Koristite ih kao posudu za deserte

Određeni deserti poput pudinga i moussea efektno se mogu poslužiti u čašicama od svijeća, pogotovo ako su idealnih dimenzija koje odgovaraju jednoj porciji. 

Organizirajte kupaonicu

Uredite policu u svojoj kupaonici tako da predmete poput štapića za uši, ukosnica ili blazinica posložite u posudice od svijeće.

Uredite radni prostor

Radni prostor često je ispunjen raznim predmetima poput spajalica, olovki ili posjetnica. Sve te predmete možete lijepo posložiti i organizirati u posude kako bi vam uvijek bile pri ruci, a vaš stol uredan. 

Čuvajte kovanice

Ako imate hrpu kovanica koje vam stoje po raznim mjestima u dnevnom boravku, jednostavno ih posložite u posudu i napravite vlastitu kasicu prasicu. 

U posudicama držite džemove

Ako volite praviti domaće džemove i marmelade, posude od svijeća odličan su izbor za pohranu u vašu smočnicu. Jednostavno napravite poklopac od čvrstog papira ili aluminijske folije i hermetički zatvorite pomoću gumice.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.