no planet b tportal
menu
Beauty & fashion

Gel aloe vere mogao bi postati vaša nova omiljena hidratantna krema

25. kolovoza 2023. • ~2 min

Ako tražite laganu hidratantnu kremu za nošenje tijekom čitave godine, razmislite o korištenju gela aloe vere. Ovaj proizvod dobiven prirodnim putem bere se iz stabljika biljaka aloe vere, koje ispuštaju gusti bistri sok kada se otvore. Ova tekućina većinom je voda (99,5 posto), ali preostalih 0,5 posto čini kombinacija mukopolisaharida, kolina i kolin salicilata. Dobrobiti za kožu Ove tvari blagotvorno djeluju na kožu na nekoliko načina. Mukopolisaharidi stvaraju tanki, zaštitni…

Ako tražite laganu hidratantnu kremu za nošenje tijekom čitave godine, razmislite o korištenju gela aloe vere. Ovaj proizvod dobiven prirodnim putem bere se iz stabljika biljaka aloe vere, koje ispuštaju gusti bistri sok kada se otvore. Ova tekućina većinom je voda (99,5 posto), ali preostalih 0,5 posto čini kombinacija mukopolisaharida, kolina i kolin salicilata.

Dobrobiti za kožu

Ove tvari blagotvorno djeluju na kožu na nekoliko načina. Mukopolisaharidi stvaraju tanki, zaštitni film preko kože koji štiti živčane završetke. Kolin salicilat je protuupalno sredstvo koje umiruje kožu. Najčešće se koriste za liječenje opeklina od sunca, ali stručnjaci kažu da su učinkoviti u smanjenju bora i preranog starenja, pružanju vlage suhoj ili nadraženoj koži i liječenju stanja kože poput psorijaze, ekcema, akni ili prekomjerne masnoće. Aloe vera ima dobru reputaciju za ublažavanje akni i čišćenje začepljenih pora. 

Napravite vlastiti gel

Odlična opcija da započnete s korištenjem aloe vere je da sami napravite hidratantnu kremu ili masku za lice. 

Temeljito operite i očistite svježe odrezan list aloe vere. Okomito rascijepite list oštrim nožem, pažljivo sastružite prozirni gel sa sredine lista. Odmah ga spremite u zatvorenu staklenku kako biste izbjegli oksidaciju.

Napravite vlastitu masku za lice

Ako to ne možete učiniti, kupite najkvalitetniju aloe veru koju možete pronaći. Koristite ovaj gel izravno na licu ili ga kombinirajte s bilo kojim od sljedećih sastojaka za sjajnu prirodnu njegu lica:

Naribani krastavac protisnite kroz sito da se stvori sok. Pomiješajte s gelom aloe vere, nanesite na lice i ostavite 1 sat i zatim isperite.

Sok od 1 limuna, pomiješan s aloe vera gelom, nanesite na lice i ostavite 30 minuta prije ispiranja.

Jogurt pomiješan u jednakim dijelovima s aloe vera gelom sadrži mliječnu kiselinu koja je dobra za uklanjanje nečistoća, čišćenje pora i uklanjanje mrtve kože. Nanesite na lice 30 minuta, zatim isperite.

Med, pomiješan u jednakim dijelovima s aloe vera gelom. Ostavite na licu 30 minuta i zatim isperite.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.