no planet b tportal
menu
Sustainable planet

Hrvatski stručnjaci o održivom razvoju i velikom izazovu današnjice – ‘greenwashingu’

6. studenoga 2023. • ~2 min

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) po 15. puta organizira Konferenciju o održivom razvoju u utorak i srijedu 7. i 8. studenog u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) po 15. puta organizira Konferenciju o održivom razvoju u utorak i srijedu 7. i 8. studenog u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Konferencija je jedinstveni događaj u regiji koji teme održivosti, nezaobilazan preduvjet postizanja klimatske neutralnosti i održivosti gospodarstva te ukupnog društva, stavljaju u prvi plan.

Kao i prethodnih godina, i ovaj puta će na konferenciji sudjelovati domaći i strani stručnjaci koji će govoriti o dosezima i očekivanjima u području održivog razvoja te trendovima koji se očekuju u budućem razdoblju, a cijeli program možete provjeriti putem linka.

Jedan od ključnih izazova današnjice je i greenwashing, kada tvrtke prikazuju svoje poslovanje održivijim nego što to u stvarnosti je.

Na panelu pod nazivom ‘Greenwashing’ u utorak 7. studenog razgovar će jedni od vodećih hrvatskih stručnjaka: Nataša Kalauz (WWF-Adria), Igor Vukasović (Hrvatski Telekom), Miodrag Šajatović (Lider media), Andrej Ribičić (Večernji list), Mirela Hegediš Horvat (tportal.hr). Moderatorica panela bit će Daria Mateljak (Hauska & Partner).

U sklopu konferencije te u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca po 16. puta bit će dodijeljene nagrade Hrvatski indeks održivosti – HRIO, inicijativa ocjenjivanja dobrovoljnih praksi održivosti hrvatskih poduzeća. Natječaj se provodi metodologijom koju smo sami razvili, a koja omogućava poduzećima objektivnu procjenu svojih odgovornih i održivih praksi i usporedbu s praksama drugih.