no planet b tportal
menu
Food

Istesajte tijelo uz ovih 5 namirnica biljnog podrijetla

9. kolovoza 2022. • ~2 min

Uravnotežena prehrana ključ je zdravog života. S dolaskom ljeta mnogi od nas žele zabljesnuti na plaži, a u isto vrijeme velike vrućine zahtijevaju adekvatan unos minerala i vitamina. Ovih pet namirnica biljnog podrijetla idealan su ljetni obrok, a mogu vam pomoći u održavanju savršene ljetne linije.  Trešnje Ovo slasno voće fenomenalan je "fat burner". Trešnje sadrže resveratrol, antioksidans koji ima mnoga pozitivna svojstva. Između ostaloga, ubrzava naš metabolizam i tako…

Uravnotežena prehrana ključ je zdravog života. S dolaskom ljeta mnogi od nas žele zabljesnuti na plaži, a u isto vrijeme velike vrućine zahtijevaju adekvatan unos minerala i vitamina. Ovih pet namirnica biljnog podrijetla idealan su ljetni obrok, a mogu vam pomoći u održavanju savršene ljetne linije. 

Trešnje

Ovo slasno voće fenomenalan je “fat burner”. Trešnje sadrže resveratrol, antioksidans koji ima mnoga pozitivna svojstva. Između ostaloga, ubrzava naš metabolizam i tako pospješuje potrošnju masnog tkiva. 

Lubenica

Lubenica je s razlogom jedan od omiljenih ljetnih obroka. Bilo da ju jedete samu ili kao dio voćne salate, ovo voće fantastično slatkog okusa omiljeno je tijekom vrućih mjeseci. Preko 90 posto sastava lubenice je voda te je zbog te činjenice lubenica odličan izbor za hidratizaciju našeg tijela tijekom vrućina. Također, konzumacija lubenice pomaže da nam koža bude sjajna i blistava.

Ananas

Ananas je jedno od najpopularnijih voća koja se stavljaju u ljetne koktele. No i konzumacija samog ananasa izvrsna je po naše zdravlje. Ananas ima protuupalna svojstva, bogat je vitaminom C, odlično djeluje na crijevnu floru te je odlično oružje protiv nadutosti i kao takav savršen izbor za ravan trbuh!

Grejp

Svojim specifičnim gorkim okusom, grejp u ljetne mjesece izvrsno osvježava. Vrlo visok udio vitamina C jača naš imunološki sustav, a spojevi koji uzrokuju gorak okus izvrsno potiču topljenje masnih naslaga. Grejp je super obrok i u trenucima kada žudimo za nečim slatkim, jer se prirodni šećeri iz tog voća vrlo sporo razgrađuju u našem tijelu te tako produljuju osjećaj sitosti. 

Kelj

Ovo niskokalorično povrće je vrlo bogato vlaknima i zbog toga izvrsno regulira probavu, čini nas sitima te tako pomaže u mršavljenju. Kelj je također vrlo prilagodljiva namirnica i može se iskoristi na nebrojeno načina. Upotrijebite ga u salati, na lešo ili čak od njega napravite fenomenalan smoothie!


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.