Jeste li spremni za savršen veganski kolač s pistacijom?
Sočan, sladak i jarko zelen! Ovaj trendovski recept za veganski kolač od pistacija apsolutno privlači pažnju svojim izgledom i okusom. Idealan je kao desert nakon nedjeljnog ručka, ali i za sjajna druženja s prijateljima za rođendanske proslave. Recept trenutno postaje iznimno popularan na društvenim mrežama. Nije ni čudo, jer zahvaljujući svojoj jarkozelenoj boji i sočnoj konzistenciji ovaj kolač osvaja sve! Recept je osmislila Gina Marie Grimm koja putem Instagrama dijeli…
Sočan, sladak i jarko zelen! Ovaj trendovski recept za veganski kolač od pistacija apsolutno privlači pažnju svojim izgledom i okusom. Idealan je kao desert nakon nedjeljnog ručka, ali i za sjajna druženja s prijateljima za rođendanske proslave. Recept trenutno postaje iznimno popularan na društvenim mrežama. Nije ni čudo, jer zahvaljujući svojoj jarkozelenoj boji i sočnoj konzistenciji ovaj kolač osvaja sve!
Recept je osmislila Gina Marie Grimm koja putem Instagrama dijeli ukusne recepte kako bi pokazala koliko veganska kuhinja može biti raznolika i jednostavna. Za ovaj recept potreban vam je kalup za kruh, po mogućnosti dimenzija 11×18 cm.
Sastojci:
- 160 g otopljenog veganskog maslaca
- 120 g šećera
- 50 g agavinog sirupa
- 70 g pistacija, oljuštenih i neslanih
- 80-100 g listova špinata, smrznutih
- 1 žličica jabučnog octa
- 250 ml sojinog mlijeka
- 250 g brašna pšeničnog tipa 550
- 0,5 žličice sode bikarbone
- 1,5 žličica praška za pecivo
- sok od ½ limuna
- Korica organskog limuna
- 1 prstohvat soli
Sastojci za preljev:
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica vode
- Nekoliko kapi soka od limuna
- Nekoliko nasjeckanih pistacija
Priprema:
Zgnječite špinat i pistacije. Dodajte jabučni ocat, agavin sirup i sojino mlijeko. Zatim u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu. Dodajte izmiješane tekuće sastojke i otopljeni maslac te miješajte dok ne postane kremasto. Kalup je zatim potrebno namastiti ili obložiti papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite kolač 60 do 80 minuta. Kako biste bili sigurni da je pečen, napravite test štapićima: ako kolač nije dovoljno čvrst, potrebno mu je još pet minuta u pećnici. Nakon što se kolač ohladi, možete ga ukrasiti preljevom. Dobar tek!
Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.