no planet b tportal
menu
Food

Jeste li spremni za savršen veganski kolač s pistacijom?

18. kolovoza 2022. • ~2 min

Sočan, sladak i jarko zelen! Ovaj trendovski recept za veganski kolač od pistacija apsolutno privlači pažnju svojim izgledom i okusom. Idealan je kao desert nakon nedjeljnog ručka, ali i za sjajna druženja s prijateljima za rođendanske proslave. Recept trenutno postaje iznimno popularan na društvenim mrežama. Nije ni čudo, jer zahvaljujući svojoj jarkozelenoj boji i sočnoj konzistenciji ovaj kolač osvaja sve! Recept je osmislila Gina Marie Grimm koja putem Instagrama dijeli…

Sočan, sladak i jarko zelen! Ovaj trendovski recept za veganski kolač od pistacija apsolutno privlači pažnju svojim izgledom i okusom. Idealan je kao desert nakon nedjeljnog ručka, ali i za sjajna druženja s prijateljima za rođendanske proslave. Recept trenutno postaje iznimno popularan na društvenim mrežama. Nije ni čudo, jer zahvaljujući svojoj jarkozelenoj boji i sočnoj konzistenciji ovaj kolač osvaja sve!

Recept je osmislila Gina Marie Grimm koja putem Instagrama dijeli ukusne recepte kako bi pokazala koliko veganska kuhinja može biti raznolika i jednostavna. Za ovaj recept potreban vam je kalup za kruh, po mogućnosti dimenzija 11×18 cm. 

Sastojci: 

  • 160 g otopljenog veganskog maslaca
  • 120 g šećera
  • 50 g agavinog sirupa
  • 70 g pistacija, oljuštenih i neslanih
  • 80-100 g listova špinata, smrznutih
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 250 ml sojinog mlijeka
  • 250 g brašna pšeničnog tipa 550
  • 0,5 žličice sode bikarbone
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • sok od ½ limuna
  • Korica organskog limuna
  • 1 prstohvat soli

Sastojci za preljev:

  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica vode
  • Nekoliko kapi soka od limuna
  • Nekoliko nasjeckanih pistacija

Priprema: 

Zgnječite špinat i pistacije. Dodajte jabučni ocat, agavin sirup i sojino mlijeko. Zatim u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu. Dodajte izmiješane tekuće sastojke i otopljeni maslac te miješajte dok ne postane kremasto. Kalup je zatim potrebno namastiti ili obložiti papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite kolač 60 do 80 minuta. Kako biste bili sigurni da je pečen, napravite test štapićima: ako kolač nije dovoljno čvrst, potrebno mu je još pet minuta u pećnici. Nakon što se kolač ohladi, možete ga ukrasiti preljevom. Dobar tek!


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.