no planet b tportal
menu
Food

Kako iskoristiti (pre)zreli avokado

7. prosinca 2022. • ~3 min

Avokado ima iritantnu sklonost da preko noći postane prezreo. Uz ove ideje lako iskoristite takav avokado, umjesto da ga bezrazložno bacite u smeće.  Napravite kremasti preljev za salatu od avokada Nema ništa gore nego da vam sav avokado sazre u jednom danu. Srećom, avokado je nevjerojatno svestran i iako je izvrstan dodatak salatama, jednako je ukusan kada se pretvori u dresing za salatu. Preljev od avokada omogućuje vam uživanje u…

Avokado ima iritantnu sklonost da preko noći postane prezreo. Uz ove ideje lako iskoristite takav avokado, umjesto da ga bezrazložno bacite u smeće. 

Napravite kremasti preljev za salatu od avokada

Nema ništa gore nego da vam sav avokado sazre u jednom danu. Srećom, avokado je nevjerojatno svestran i iako je izvrstan dodatak salatama, jednako je ukusan kada se pretvori u dresing za salatu. Preljev od avokada omogućuje vam uživanje u kremastom preljevu za salatu bez grižnje savjesti zbog upotrebe tone majoneze ili ulja. Ovaj preljev dobro paše i na nešto tvrđe povrće poput mahuna.

Ukomponirajte avokado u sočne browniese

Dodavanje avokada u vašu smjesu za kolače moglo bi vas isprva učiniti pomalo skeptičnim; međutim, zamjena maslaca ili ulja ovim izdašnim mastima zdrava je i kreativna opcija koju nećete požaliti. Zreli ili prezreli avokado daje pečenim browniesima bogat okus i vlažnu teksturu bez nezdravih ulja. Osim toga, svakim zalogajem ćete dobiti dozu dodatnih hranjivih tvari i vlakana.

Dodajte avokado u kajganu

Ova kombinacija ne samo da je izvrsnog okusa, već ima i ogromne prednosti za vaše cjelokupno zdravlje. Ukusna kombinacija jaja i avokada pruža razne hranjive tvari koje smanjuju rizik od srčanih bolesti i reguliraju krvni tlak. Štoviše, ako ste na keto dijeti ili dijeti s malo ugljikohidrata, ovaj jednostavan doručak je rješenje. Imajte na umu da avokado jednako dobro funkcionira s drugim metodama kuhanja jaja, uključujući omlete, kuhana jaja i pečena jaja. 

Koristite avokado kao zamjenu za kiselo vrhnje

Bilo da tražite način da iskoristite sav svoj zreli avokado ili tražite alternativu kiselom vrhnju, dobili ste jackpot! Iako avokado nije baš prave boje za zamjenu za kiselo vrhnje, dodavanje  malo limunova soka izbijelit će umak. Primarni sastojak ove kreme od avokada bez mliječnih proizvoda, poznate i kao zamjena za kiselo vrhnje, je, pogađate, avokado. Avokado je prepun zdravih masnoća, vlakana i moćnih antioksidansa, što ga čini zdravom alternativom tipičnom umaku od kiselog vrhnja.

Obogatite svoj smoothie avokadom

Avokado nadograđuje gotovo svako jelo, uključujući jaja, palačinke i smoothieje. Ovo posljednje možda nije očekivano, ali avokado je tajni sastojak za stvaranje kremastog smoothieja bez nadjačavanja okusa suptilnog i osvježavajućeg voća i povrća. Štoviše, avokado daje veću hranjivost vašem smoothieju, a zahvaljujući visokoj količini proteina, masti i vlakana, zajamčeno je da ćete uživati u ovakvom obroku ili međuobroku koji vas neće ostaviti gladnima u roku od sat vremena.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.