no planet b tportal
menu
Beauty & fashion

Kako pravilno njegovati svoje traperice da traju što duže

21. lipnja 2023. • ~3 min

Bez obzira volite li traperice uskih nogavica ili savršeno široki udoban par, traper je onaj vječni komad koji čini temelj većine naših ormara. To su komadi za kojima uvijek iznova posežemo, a naše su traperice dovoljno izdržljive da izdrže test vremena. Ali kada uzmete u obzir da je prosječni životni vijek komada odjeće samo 2,2 godine, pitate se radi li se jednostavno o nepravilnoj brizi o našoj odjeći. Suština održive…

Bez obzira volite li traperice uskih nogavica ili savršeno široki udoban par, traper je onaj vječni komad koji čini temelj većine naših ormara. To su komadi za kojima uvijek iznova posežemo, a naše su traperice dovoljno izdržljive da izdrže test vremena. Ali kada uzmete u obzir da je prosječni životni vijek komada odjeće samo 2,2 godine, pitate se radi li se jednostavno o nepravilnoj brizi o našoj odjeći. Suština održive mode je da naša voljena odjeća traje dulje. A budući da svi želimo da naš omiljeni par traperica nadživi nas, ovo su najbolji savjeti koji će vam pomoći da pravilno brinete o svom traperu tako da traje cijeli život.

Pronađite svoj model

Dobar par traperica bit će s vama cijeli život. Uz toliko različitih krojeva, veličina i vrsta trapera, može biti teško znati što vam odgovara. Ovo se može činiti očiglednim, ali isprobajte svaku vrstu kroja i koristite vodič za pristajanje kao osnovu koja će vam pomoći da odlučite što će vam pristajati. Pronalaženje savršenog para traperica znači da ćete se u njima osjećati bolje i nositi ih češće.

Perite traper – rjeđe

Pomozite produžiti vijek trajanja traperica i perite samo kada je potrebno, obično kada dobiju miris. Stručnjaci preporučuju pranje traperica ne više od svakih deset nošenja. Između pranja ih objesite vani na suncu što će pomoći da vaš traper ostane svjež i prozračan.

Nježno ih perite

Kako bi vaš omiljeni par traperica zadržao boju koju volite, perite ga u hladnoj vodi s blagim deterdžentom. Pranje u hladnoj vodi također štedi energiju (i novac), što ga čini boljim za vaše traperice, vaš novčanik i okoliš.

Sušite na zraku i preskočite peglanje

Sada, ovo je važno. Ne stavljajte traperice u sušilicu! Vrući zrak uzrokuje skupljanje i uzrokovat će da vaš omiljeni par hlača brže izblijedi. Protresite ih, okrenite ih naopako i objesite vani da se osuše na zraku. Preskočite glačanje, lagani nabori će se izgladiti samim nošenjem.

Objesite ih, ne slažite

Presavijajući traperice ili ih zgužvajući i bacajući u kut, stvarate nabore tamo gdje ne želite da budu. Objesite traperice za njihove omče kako bi zadržale svoj prirodni oblik i prozračite ih nakon nošenja.

Popravite ih

Kada svoj omiljeni par nosite gotovo do točke bacanja, vrijeme je za osvježenje. Popravak poderotina i rupica koje se lako krpaju ili šiju. A ako želite stručnu njegu za svoje omiljene traperice, odnesite ih krojaču kako biste im dodatno produžili vijek trajanja na profesionalan način.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.