no planet b tportal
menu
Beauty & fashion

Kugle za kupanje nikada nisu bile jednostavnije za izradu kod kuće!

19. listopada 2022. • ~3 min

Jesenski hladni dani dodatno nas mame za uživanjem u toplim i mirišljivim kupkama. A vrlo je moguće da ste više nego jednom bili zaintrigirani raskošnim izlozima bombica ni kugli za kupanje u vašoj omiljenoj parfumeriji ili ljekarni. Ovi zabavni pjenušavi dodaci vašoj kupki obično dolaze u svakom zamislivom mirisu, boji i obliku. A osim tih odlika, također imaju tendenciju da budu malo skuplji. Ali ne brinite, ako želite uživati u…

Jesenski hladni dani dodatno nas mame za uživanjem u toplim i mirišljivim kupkama. A vrlo je moguće da ste više nego jednom bili zaintrigirani raskošnim izlozima bombica ni kugli za kupanje u vašoj omiljenoj parfumeriji ili ljekarni. Ovi zabavni pjenušavi dodaci vašoj kupki obično dolaze u svakom zamislivom mirisu, boji i obliku. A osim tih odlika, također imaju tendenciju da budu malo skuplji. Ali ne brinite, ako želite uživati u luksuzu bombe za kupanje bez trošenja novca, mi ćemo vam otkriti kako napraviti domaću DIY verziju.

Što ćete trebati? Prvo vam je potrebna oprema u koju spadaju kalupi za bombice za kupanje, pjenjača, posude za miješanje te mjerice i žlice. Zatim u akciju dolaze materijali:

  • 1/2 šalice sode bikarbone
  • 1/4 šalice kukuruznog škroba
  • 1/4 šalice limunske kiseline
  • 1/4 šalice Epsom soli
  • 1 žličica eteričnog ulja po izboru
  • 1 žličica biljnog ili maslinovog ulja
  • 1 do 2 žličice vode
  • 1 do 2 kapi prehrambene boje (po želji)
  • Ukrasni dodaci poput chia sjemenki, cvjetnih latica, morske soli ili začinskog bilja (po izboru)

I sada krećemo u izradu! Prvo pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi, a mokre sastojke u drugoj. (Za sada izostavite ukrasne dodatke.) Zatim polako ulijte mokre sastojke u suhe i dobro promiješajte pjenjačom.

Dodajte ukrasne detalje. Ako želite biti fensi i pomalo dekadentni, sada je vrijeme za to. Možete dodati chia sjemenke, lišće ružmarina, cvjetne latice ili pupoljke ili himalajsku morsku sol u svoj kalup kako biste ukrasili svoje bombice za kupanje i dodali nešto ekstra fino svojoj kupki. Također možete preskočiti ovaj dio i prijeći odmah na oblikovanje.

Sada kada vaša smjesa izgleda i miriše kako želite, vrijeme je da je utisnete u svoj kalup. Možete dobiti kalup za bombu za kupanje u bilo kojem obliku koji želite. Također možete koristiti prazan plastični ukras, kalup za slatkiše, kalupe za kolače ili čak samo mjernu posudu.

Ako koristite sferu (dvostrani kalup na preklop), ključ je da prepunite svaku polovicu i zatim ih stisnete zajedno kako bi bomba za kupanje ostala zajedno. Ako koristite kalup za slatkiše ili mjericu, svakako utisnite smjesu u kalup da poprimi oblik. Zatim lagano tapkajte po kalupu i otpustite gotov proizvod.

I to je to! Sada kada ste profesionalac u izradi kućnih bombica za kupanje, možete ih podijeliti kao darove svojim prijateljima i obitelji. No svakako ih zadržite u vlastitom privatnom spremištu kako biste mogli uživati u gotovom proizvodu  i pobjeći od hladnih vjetrova i kiše u vlastitu kupaonsku oazu mirisa i boja!


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.