no planet b tportal
menu
Beauty & fashion

Leonardo DiCaprio recikliranim satom najavio novi trend među holivudskim zvijezdama

20. listopada 2023. • ~2 min

Slavni glumac postao je jedan od najvećih ulagača u brend ID Geneve koji je orijentiran na proizvodnju satova od recikliranih materijala

Slavni glumac postao je jedan od najvećih ulagača u brend ID Geneve koji je orijentiran na proizvodnju satova od recikliranih materijala

Leonardo DiCaprio poznat je kao ljubitelj visoke mode i ekologije, koje nerijetko uspješno spaja nošenjem ekološki osviještenih brendove te promovirajući održive luksuzne proizvode.

U 2021. godini pomogao je prikupiti 6,5 milijuna dolara za organizacija Nature Conservancy tako što je surađivao s najslavnijih brendom luksuznih satova Patekom Phillipeom.

Svoju reputaciju održao je i u novoj kampanji u kojoj promovira švicarski brend satova ID Geneve, noseći u svakodnevnim stajlinzima njihov Circular S model, proizveden u potpunosti od recikliranih materijala. Uz to, slavni glumac postao je jedan od većih ulagača u mladi brend.

Osim što je 100% recikliran, čelik korišten u modelu CIRCULAR S također je kovan u peći koja koristi solarnu energiju, čime ovom satu smanjuje ekološki otisak za čak 165 puta u usporedbi s konvencionalnim metalom.

Ovi pozitivni aspekti, zajedno s narukvicom napravljenom od ekološki prihvatljivih materijala i pakiranjem koje je biorazgradivo i izrađeno od gljivinih niti i algi, samo su početak ambicija ID Genève da učini luksuzne satove održivijima.

ID Genève već godinama sanja o suradnji s DiCapriom na neki način.

‘Bila je 2021. godina i upravo smo lansirali svoju prvu kolekciju kad su me pitali za moguće ambasadore za ID Genève. Rekao sam da bi naš san bio vidjeti Leonarda DiCaprija u toj ulozi za tri godine’, izjavio je Nicolas Freudiger, suosnivač ID Genève.

Leonardo DiCaprio

Osnovan 2020. godine, ID Genève se ističe među luksuznim brendovima satova svojim posvećenjem cirkularnoj proizvodnji, upotrebom isključivo etički dobivenih i recikliranih materijala, te težnjom smanjenju ugljičnog otiska u svakom koraku proizvodnog procesa satova.

Ograničen na samo 20 primjeraka i dostupan za predbilježbe putem web stranice brenda, Circular C sat ostvaruje ono na čemu su DiCaprio i drugi poznati aktivisti radili gotovo dva desetljeća: čini brigu o planeti iznimno privlačnom.

L.M.B.