no planet b tportal
menu
Beauty & fashion

‘Let’s do beautiful’- Zaustavimo ulazak plastike u naše oceane

27. rujna 2022. • ~3 min

Jedan kamion plastike uđe u ocean svake minute! Donosimo priču o održivosti i kako i vi možete pomoći spriječiti ulazak plastike u oceane te izvući minimalno dvije plastične boce iz naših oceana. LET'S DO BEAUTIFUL dajmo otpadu vrijednost. Douglas parfumerije krenule su putem održivosti već 2020. kada su se proizvodi iz njihove Douglas kolekcije promijenili na bolje: počeli su razvijati sve više čistih i veganskih formula, koristiti reciklirani materijal i…

Jedan kamion plastike uđe u ocean svake minute! Donosimo priču o održivosti i kako i vi možete pomoći spriječiti ulazak plastike u oceane te izvući minimalno dvije plastične boce iz naših oceana. LET’S DO BEAUTIFUL dajmo otpadu vrijednost.

Douglas parfumerije krenule su putem održivosti već 2020. kada su se proizvodi iz njihove Douglas kolekcije promijenili na bolje: počeli su razvijati sve više čistih i veganskih formula, koristiti reciklirani materijal i povećali su mogućnost recikliranja pakiranja njihovih proizvoda. Iako već čine puno, iz Douglasa poručuju da njihov slogan LET’S DO BEAUTIFUL (činimo dobro, činimo lijepo) ide puno dalje od proizvoda za ljepotu i lijepih ambalaža proizvoda.

Činjenica kako jedan kamion smeća pun plastike svakoga dana ulazi u ocean zaista nije zanemariva i baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Upravo to je bio poticaj Douglas parfumerijama da zauzmu svoju ulogu u širenju svijesti o važnosti održavanja oceana čistim. Vodeću ulogu na ovom polju ima Plastic Bank koja u suradnji s Ocean Stewards radi na tome da se zaustavi prodor plastike u ocean. Douglas se ponosi partnerstvom sa spomenutim globalnim društvenim poduzećem te podržava njihove akcije u sprječavanju zagađenja oceana tako da osnažuje svijest lokalne zajednice. Glavni cilj ovog partnerstva je zaustavljanje 10 milijuna plastičnih boca da zagade naše oceane.

Kako će to učiniti?

U suradnji s Plastic Bank partnerom, Douglas je dao svojim ambalažama vrijednost ulaganjem u organizirani prikup i čišćenje oceana od plastičnih boca. Uz navedene akcije, Douglas, također koristi recikliranu plastiku u proizvodnji i proizvode ambalaže koje omogućavaju visoku stopu recikliranja.

A što možete učiniti vi?

Kupnjom jednog proizvoda iz DOUGLAS HOME SPA ili ESSENTIAL linije spriječit ćete da dvije plastične boce zagade oceane.

Osim što se sva pakiranja recikliraju i razvijena su u skladu s ekološki osviještenim načinom razmišljanja sve DOUGLAS ESSENTIAL formule su čiste, veganske i sadrže visoki postotak prirodnih sastojaka. Kolekcija DOUGLAS HOME SPA pomaže vam otkriti vaš osobni put do blagostanja. Neodoljivi mirisi, luksuzni sastojci i bogate teksture obećavaju jedinstveno spa iskustvo za vaš um, dušu i tijelo.

Suradnja Douglas parfumerija s globalnim društvenim poduzećem „Plastic Bank“ odličan je pokazatelj kako različite grane djelatnosti ovise jedne o drugima. U ovom slučaju, činiti dobra djela prati koncept i prave vrijednosti Douglas poslovanja. Kupnjom Douglas Essential i Home Spa proizvoda možete i vi utjecati na pozitivan pomak u sprječavanju zagađenja oceana. Proizvode možete pronaći u Douglas parfumerijama i na www.douglas.hr činimo dobro i dobro će nam se vratiti!

Više o Plastic Bank

Plastic Bank ovlašćuje Ocean Stewards da zaustave plastiku prije nego dospije u naš ocean i pretvara otpad u vrijednost. Njihove etičke zajednice sakupljača razmjenjuju plastiku za stvari koje poboljšavaju život. Razmjene su osigurane putem blockchain platforme koja omogućuje sljedivost naplate, osigurava prihode i provjerava izvješća. Prikupljeni materijal se obrađuje u sirovinu

društveno odgovorne plastike za ponovnu upotrebu u proizvodima i pakiranju. Saznajte više na plasticbank.com.


Sponzorirana objava.