no planet b tportal
menu
Living

Najbolja investicija za svaki dom: Evo kako povisiti vrijednost svoje nekretnine

7. prosinca 2023. • ~4 min

Ugradnjom kvalitetnog fasadnog sustava štedite na režijama, štitite objekt od plijesni i ekstremnih vremenskih uvjeta te mu pružate ljepši izgled, a sve dovodi do povišene tržišne vrijednosti

Ugradnjom kvalitetnog fasadnog sustava štedite na režijama, štitite objekt od plijesni i ekstremnih vremenskih uvjeta te mu pružate ljepši izgled, a sve dovodi do povišene tržišne vrijednosti

Kuće bez fasada možda jesu lijepo opremljene iznutra, međutim njihova ‘gola’ površina često stvara efekt nedovršenosti i hladnoće, ostavljajući lošiji prvi dojam nego što zaslužuje.

Uz to, nedostatak vanjske izolacije sa sobom donosi niz problema, čak i većih od narušene estetike, a to se posebno osjeti u doba pojačanih klimatskih promjena.

Naime, posljednjih godina sve više su češći ekstremni vremenski uvjeti poput iznimno vrućih ljeta, vlažnih zima ili jakih nevremena praćenih olujnim udarima i velikim količinama padalina.

No, puno tih problema može se riješiti u jednom potezu – ugradnjom fasadnog sustavi kojim ćete odjenuti svoj dom u novo ruhu i pružiti mu zaštitu koja se redovito pokazuje kao najbolja dugoročna investicija.

Prevenirajte nastanak plijesni i gljivica

Uslijed osjetnih klimatskih promjena, koje će kroz naredne godine biti sve izraženije, očekuje nas sve više vlažnih jeseni i toplijih zima koje stvaraju idealne uvjete za povišenu razinu vlage u kući.

Vlaga u kući nije samo neugodna pojava koja sa sobom donosi neprijatan miris, već je i stanje koje ozbiljno vrijedi shvatiti. Naime, povišena vlažnost zraka otežava disanje te posebno teško pada osobama s astmom i narušenog imuniteta, a uz to je i čest uzrok glavobolja, poteškoća sa spavanjem, problema s koncentracijom, isl.

Ugradnja fasade povisuje štiti nekretninu i povisuje joj vrijednost

No, niti tu nije kraj problemima jer vlaga uništava namještaj i elektroničku opremu, ali i pogoduje nastanku plijesni i gljivica, koje narušavaju imunitet, uzrokuju alergije te su uzročnici opasnih bolesti.

Isto tako, bez kvalitetnog fasadnog sustava kao što je Jubizol Strong, velika je vjerojatnost da će se na vanjskom sloju kuće stvoriti alge i širiti plijesan koji nepotrebno snižavaju vrijednost objekta.

Smanjite režije

Osim što ćete fasadom spriječiti nastanak oštećenja koje uzrokuju osjetan pad vrijednosti nekretnine, ona će vam pomoći i da smanjite režije. Primjerice, Jubizol Premium fasadni sustav pomaže uravnotežiti mikroklimu u domu, što znači da ćete puno manje energije trošiti na pojačano hlađenje i grijanje.

Naime, bez ovakve fasade riskirate gubitak 30-50% energije, što u doba iznimno visokih režija nije zanemariv trošak pa će već i sniženje toplinskih gubitaka učiniti ovakvu investiciju dugoročno isplativom.

Uz to, Jubizol Premium fasadni sustav garantira vam toplinsku izolaciju koja skraćuje vrijeme grijanja i hlađenja za 30% jer njena zaštita osigurava idealne životne uvjete u interijeru ljeti i zimi.

Ljepši izgled – viša vrijednost

Dokazano je da vanjski izgled našeg doma i uklapanje u okolinu imaju značajan utjecaj na opće zadovoljstvo i samopouzdanje pojedinca. Kada se osjećamo ugodno u okruženju koje reflektira naš stil i identitet, imamo veći osjećaj pripadnosti i povezanosti sa svojim domom.

Osim stoga, ljepši izgled nekretnine znatno će joj povisiti vrijednost na tržištu. Ključnim u prodaji odavno se pokazao prvi dojam koji objekt ostavlja na potencijalnog kupca, a Jubizolov Premium fasadni sustav osigurat će vam estetski privlačan dom koji odiše luksuzom.

Ljepši izgled povisuje vrijednost objekta

Jubizol Premium fasade visoko su vodoodbojne i manje prihvaćaju prljavštinu, zbog čega garantiraju dugotrajno besprijekoran izgled vaše nekretnine.

Zaštitite nekretninu od ekstremnih vremenskih uvjeta

Naposljetku, ne smijemo zanemariti činjenicu kako uz klimatske promjene dolaze i sve češće i ekstremnije tuče koje znatno može oštetiti nekretninu.

Kako biste svom domu osigurali povećanu otpornost na udarce i perforaciju, zaštitite ga Jubizol Strong fasadnim sustavom koji dokazano otporan i na ledene kugle većih promjera koje bi oštećenjima smanjile vrijednost objekta.

Ovakvom fasadom ne samo da ćete se zaštititi od klimatskih promjena, već ćete postupiti odgovorno prema okolišu jer je Jubizol energetski učinkovit toplinski sustav, razvijen u skladu sa smjernicama održive gradnje.

Upravo zato, ugradnja fasade jedna od najboljih investicija u objekt jer će vašu nekretninu učiniti toplinski izoliranom i estetski uređenom, a istovremenom sigurnom, dugotrajnom, atraktivnom i tržišno zanimljivom. Kako biste bili sigurni da će sve biti napravljeno po najvišem standardu kontaktirajte JUB na info@jub.hr.

Jubizol vam donosi i besplatnu simulaciju izgleda fasade, stručno tehničko savjetovanje tvrtke te preporuku certificiranih Jubizolovih izvođača fasadnih sustava uz koje ćete se moći posve opustiti za vrijeme trajanja radova i u ekspresnom roku imati kuću više tržišne vrijednosti.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s JUB Hrvatska.