no planet b tportal
menu
Living

Poklanjamo knjigu ‘Naš planet – jedino mjesto koje svi zovemo dom’

5. listopada 2021. • ~2 min

Ova fantastična knjiga slavi čudesan svijet prirode na našem planetu kojemu se svakim danom iznova divimo. Otkrijte ledene krajolike, guste džungle i beskrajne oceane te naučite sve o tome kako su sva staništa međusobno povezana. Uživajte u njihovoj fascinantnoj ljepoti i nikad ne zaboravite da svatko od nas može pridonijeti njihovu očuvanju. Izvanredne fotografije iz Netflixove dokumentarne serije i zadivljujuće ilustracije prikazuju kopnene i morske životinje te biljke na jedinstven…

Ova fantastična knjiga slavi čudesan svijet prirode na našem planetu kojemu se svakim danom iznova divimo.

Otkrijte ledene krajolike, guste džungle i beskrajne oceane te naučite sve o tome kako su sva staništa međusobno povezana. Uživajte u njihovoj fascinantnoj ljepoti i nikad ne zaboravite da svatko od nas može pridonijeti njihovu očuvanju.

Izvanredne fotografije iz Netflixove dokumentarne serije i zadivljujuće ilustracije prikazuju kopnene i morske životinje te biljke na jedinstven i zanimljiv način koji će nadahnuti cijelu obitelj.

Predgovor ovoj knjizi napisao je David Attenborough, jedan od najslavnijih i najutjecajnijih svjetskih prirodoslovaca, istaknuvši kako ova knjiga donosi priče o putovanjima, detektivske priče, obiteljske drame i još mnogo toga. Neke od tih priča poznavali smo od početaka ljudske povijesti kada smo živjeli od lova, dok smo druge tek počeli razumijevati. A upravo mi, ako to želimo, možemo ispričati najizuzetniju priču od svih – kako su se ljudska bića u dvadeset i prvom stoljeću probudila i počela štititi Zemlju i sve druge divne oblike života s kojima dijelimo planet.

Čitateljima tportala darujemo jedan primjerak knjige ‘Naš planet – jedino mjesto koje svi zovemo dom’, a dobitnik je Darko Sever.