no planet b tportal
menu
Beauty & fashion

Održivo i povoljnije: Zara uvela novost koja će razveseliti kupce

11. prosinca 2023. • ~2 min

Zara je pokrenula platformu koja će njenim kupcima omogućiti popravak, preprodaju i doniranje odjeće

Zara je pokrenula platformu koja će njenim kupcima omogućiti popravak, preprodaju i doniranje odjeće

Jedan od izazova s kojima se modna industrija suočava je produljivanje vijeka trajanja odjevnih komada. Ovaj gorući problem prepoznala je Zara i pokrenula Pre-Owned platformu koja uskoro stiže i u Hrvatsku.

Zara Pre-Owned platforma omogućuje popravak, prodaju ili doniranje rabljenih odjevnih komada iz ovog mnogima omiljenog high street modnog brenda, a sve s ciljem produljivanja njihovog vijeka trajanja.

Trenutačno je ta usluga dostupna u Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj, no španjolski Inditex uskoro će je uvesti i u druge zemlje te je u planu da ona do 2025. bude dostupna na svim strateškim tržištima.

Popravite odjeću

‘Najodrživiji odjevni komadi oni su koje već imate. Želimo pridonijeti produljenju životnog ciklusa vaših odjevnih komada Zara putem naše usluge popravka. Raspolažemo mrežom radionica koje rade na pronalaženju najboljeg rješenja za vaše oštećene odjevne komade. Uz njihovu pomoć vaši će omiljeni odjevni komadi dulje trajati’, pojasnili su iz Zare.

Zarina trgovina

Preprodajte ili kupite povoljnije

Tu je i jedinstvena usluga da Zarine komade koje više ne želite nositi prodate drugim kupcima te da po povoljnijoj cijeni obogatite svoju kolekciju rabljenim komadima kako bi isti bili dulje nošeni i produljenog vijeka trajanja.

Donirajte

‘Pokrenuli smo program prikupljanja rabljene odjeće, obuće i dodataka. Cilj je tog projekta promicanje obnove rabljenih proizvoda kako bi se produljio njihov vijek trajanja i istodobno ostvario pozitivan utjecaj na zajednicu. Svi obnovljeni proizvodi predaju se lokalnim organizacijama koje ih klasificiraju po stanju i kvaliteti’, ističu iz Zare.

Ovi se proizvodi doniraju ljudima suočenima s rizikom od isključenosti, prodaju se u trgovinama rabljenom odjećom ili se recikliraju. Prikupljeni iznos namijenjen je financiranju socijalnih projekata tih organizacija, kao što su Crveni križ, Le Relais, Karitas ili China Environmental Protection Foundation.

L.M.B