no planet b tportal
menu
Food

Otkrijte sjajne biljne namirnice koje će vas riješiti nadutosti

19. rujna 2022. • ~2 min

Ako vas često muči neugodan osjećaj nadutosti, možda je vrijeme da dobro promislite o hrani koju konzumirate. Vrlo jednostavno rješenje za problem nadutosti je veća konzumacija određenih biljnih namirnica koje, osim što ublažavaju nadutost, imaju i druge brojne pogodnosti za naše zdravlje. Svježi krastavci Krastavci sadrže kvercetin, antioksidans koji pomaže u reduciranju oticanja. Krastavci zato imaju sjajnu sposobnost smanjenja rada enzima koji su zaslužni za upale u našem organizmu. Banane…

Ako vas često muči neugodan osjećaj nadutosti, možda je vrijeme da dobro promislite o hrani koju konzumirate. Vrlo jednostavno rješenje za problem nadutosti je veća konzumacija određenih biljnih namirnica koje, osim što ublažavaju nadutost, imaju i druge brojne pogodnosti za naše zdravlje.

Svježi krastavci

Krastavci sadrže kvercetin, antioksidans koji pomaže u reduciranju oticanja. Krastavci zato imaju sjajnu sposobnost smanjenja rada enzima koji su zaslužni za upale u našem organizmu.

Banane

Banane su jedno od voća koje je prepuno kalija. Kalij regulira razine natrija u našem tijelu te tako sprječava zadržavanje vode u organizmu. Banane također sadrže velike količine vlakana te tako pomažu pri probavi. 

Papaja

Papaja, baš poput banane, sadrži vlakna koja čine dobrobit probavnim procesima, a također sadrže i enzim koji pomaže našem probavnom sustavu da razgradi proteine. 

Šparoge

Šparoge su prava superhrana. Osim što pomažu pri nadutosti, snažan su diuretik pa tako ubrzavaju rješavanje viška vode iz organizma. 

Sjemenke komorača

Sjemenke komorača sadrže spojeve koji pomažu pri grčevima u probavnome traktu i olakšavaju protok plinova. Osim u obliku sjemenki, u zdravstvenim benefitima komorača možete uživati i u obliku čaja.

Đumbir

Đumbir sadrži enzim zingibain koji pomaže u probavljanju proteina. Hrana se tako uz pomoć tog enzima lakše probavlja i ne dolazi do pojave nadutosti ili zatvora. Čaj od đumbira zato je sjajan izbor nakon što ste pojeli neki “teži” obrok. 

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice opušta mišiće probavnog sustava te također djeluje smirujuće na cijeli organizam. 


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.