no planet b tportal
menu
Food

Ovi čajevi idealni su za podizanje imuniteta tijekom zimskih mjeseci

1. prosinca 2022. • ~3 min

Održavanje tijela zdravim i snažnim tijekom zime može biti izazov! Koliko god voljeli zimu, ostaje činjenica da ona može uzeti danak zdravlju. Upaljeno grlo, prehlada, kašalj, bolovi u tijelu tijekom zime uobičajeni su i mogu vas natjerati da se sklupčate u krevetu ispod popluna. Srećom, postoje mnoge prekrasne i umirujuće vrste biljnih čajeva koje možete koristiti za pružanje potpore koja vam je potrebna. Biljni čajevi smatraju se borcima u borbi…

Održavanje tijela zdravim i snažnim tijekom zime može biti izazov! Koliko god voljeli zimu, ostaje činjenica da ona može uzeti danak zdravlju. Upaljeno grlo, prehlada, kašalj, bolovi u tijelu tijekom zime uobičajeni su i mogu vas natjerati da se sklupčate u krevetu ispod popluna. Srećom, postoje mnoge prekrasne i umirujuće vrste biljnih čajeva koje možete koristiti za pružanje potpore koja vam je potrebna. Biljni čajevi smatraju se borcima u borbi protiv lošeg zdravlja. Kroz povijest su biljni čajevi oduvijek bili dio azijske kulture i medicine, a vrlo brzo je i ostatak svijeta otkrio impresivan raspon zdravstvenih prednosti ovog napitka. 

Čaj od kurkume

Kurkuma je jarko narančasti korijen s blago gorkastim okusom i često se koristi u indijskoj kuhinji. Aktivni spoj pod nazivom kurkumin odgovoran je za njegova protuupalna, antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Kurkuma je puna antioksidansa koji mogu zaštititi tijelo od slobodnih radikala i ojačati imunološki sustav. Djelotvorna je protiv gripe i prehlade. Dodavanje soka od limuna i meda vašem čaju od kurkume ne samo da će poboljšati okus, već će dodati i bitne fitonutrijente i vitamin C.

Čaj od đumbira

Poput kurkume, đumbir također ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u jačanju vašeg imunološkog sustava i održati vas zdravima. Đumbir daje blago slatkast, pomalo ljut okus mješavinama čajeva, a popularan je sastojak i kofeinskih i biljnih čajeva.

Čaj od mente

Menta je još jedan popularan biljni čaj koji se može konzumirati sam ili kao sastojak kofeinskih i biljnih mješavina. Ima antimikrobna i antivirusna svojstva, a također je bogat antioksidansima uz niz drugih zdravstvenih prednosti.

Čaj od limunske trave

Limunska trava čest je sastojak raznih čajnih mješavina koje imaju ugodan okus citrusa. Limunska trava ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u zaštiti tijela od bolesti. Limunska trava je također bogata antioksidansima i može pomoći u smanjenju upale.

Čaj od hibiskusa

Čajevi koji sadrže hibiskus imaju antibakterijska i antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u obrani od bolesti i promicati cjelokupno zdravlje. Hibiskus također ima mnoge druge zdravstvene prednosti, uključujući visoke razine željeza, antioksidansa i vitamina C.

Crni čaj

Crni čaj sadrži katehine s antivirusnim svojstvima koji vam mogu pomoći da se ne razbolite. Poput drugih vrsta čaja napravljenih od biljke kamelije Sinensis, crni čaj je bogat antioksidansima i ima niz drugih zdravstvenih prednosti, poput smirivanja upala i jačanja zdravlja srca.

Čajevi sadrže korisna svojstva koja mogu pomoći u jačanju vašeg imunološkog sustava. Kada se ovi čajevi kombiniraju sa zdravom uravnoteženom prehranom, osiguravaju maksimalne zdravstvene prednosti. Stoga, učinite ih dijelom svog života i ostanite zdravi ove zime.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.