Ovo je idealan recept za veganski tart s tikvicama
U potrazi ste za savršenim receptom za francuski specijalitet? Ne tražite dalje jer donosimo zdrav i iznimno ukusan obrok koji je jednostavan za pripremu. Ovaj potpuno veganski obrok savršen je za one dane kada imate višak tikvica, a žudite za pravom delikatesom svjetskoga glasa! Pa krenimo u pripremu! Sastojci: 200 g brašna prstohvat soli 135 g kokosovog ulja (plus još malo za premaz) 100 ml hladne vode 2 velike žlice…
U potrazi ste za savršenim receptom za francuski specijalitet? Ne tražite dalje jer donosimo zdrav i iznimno ukusan obrok koji je jednostavan za pripremu. Ovaj potpuno veganski obrok savršen je za one dane kada imate višak tikvica, a žudite za pravom delikatesom svjetskoga glasa! Pa krenimo u pripremu!
Sastojci:
200 g brašna
prstohvat soli
135 g kokosovog ulja (plus još malo za premaz)
100 ml hladne vode
2 velike žlice veganske majoneze
1 žlica senfa
1 žličica sušenog timijana
1-2 tikvice
Maslinovo ulje
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Potom dodajte jednu po jednu žlicu kokosovog ulja sve dok se sve ne sjedini. Zatim postepeno dodajte hladnu vodu dok ne dobijete teksturu smjese kakvu želite. Oblikujte tijesto u oblik diska i dobro zamotajte prianjajućom folijom te stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
U maloj posudi zamiješajte majonezu, senf i timijan. Tikvice operite i narežite na vrlo takne kriške i zagrijte pećnicu na 200 °C. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte između dva komada papira za pečenje, dok ne bude promjera oko 30 cm. Postavite tijesto u okrugli kalup te premažite površinu miksom majoneze tako da par centimetara od ruba ostavite netaknuto. Posložite kriške tikvica u koncentričnim krugovima na vrha, rubove tijesta presavinite prema unutra. Ostatak kokosovog ulja rastopite u mikrovalnoj pećnici i pomoću kista premažite rubove tijesta. Pecite oko 30 minuta dok rubovi ne postanu zlatne boje, a tikvice potpuno pečene. I to je to, dobar tek!
Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.