no planet b tportal
menu
Living

Ovo su slavne osobe s ‘najekološkijim’ kućama: Adele, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio i drugi

17. ožujka 2021. • ~3 min

Dok su pitanja zaštite okoliša i dalje na dnevnom redu mnogih slavnih osoba, vidimo ih kako sudjeluju u kampanjama, nose odjeću etičkog podrijetla i općenito odabiru zeleniji način života. Neki od tih slavnih osoba odluče napraviti korak dalje i osigurati da njihovi luksuzni domovi budu što je moguće ekološki, koristeći solarnu energiju i ostale održive resurse. Otkrivamo čiji domovi s popisa slavnih osoba se nalaze na listi najviše ekološki prihvatljivijima.…

Dok su pitanja zaštite okoliša i dalje na dnevnom redu mnogih slavnih osoba, vidimo ih kako sudjeluju u kampanjama, nose odjeću etičkog podrijetla i općenito odabiru zeleniji način života.

Neki od tih slavnih osoba odluče napraviti korak dalje i osigurati da njihovi luksuzni domovi budu što je moguće ekološki, koristeći solarnu energiju i ostale održive resurse. Otkrivamo čiji domovi s popisa slavnih osoba se nalaze na listi najviše ekološki prihvatljivijima.

JULIA ROBERTS

Ogromnih 6 tisuća kvadrata kuće u Malibuu Julije Roberts možda će izgledati poput kuće bilo koje slavne osobe s A-liste, ali iako je oličenje luksuza, nevjerojatno je ekološki prihvatljiva. Sadrži bazen, tenisko igralište, pa čak i skate park – ali šuška se da je glumica potrošila milijune da bi svoj dom uredila kako bi bio što ekološki prihvatljiviji.

Pa, zapravo, Julia ima dva doma na ovom komadu zemlje jer je kupila susjedno imanje još 2016. godine.

Smještena na samo nekoliko koraka od plaže, rezidencija sadrži rasprostranjenu vegetaciju, ogromne staklenike i solarne ploče za stvaranje obnovljive energije.

JOHNNY DEPP

johnny-depp-eco-island

U prošlosti i danas, posjedovao je domove u Hollywoodu, Londonu, pa čak i čitavom francuskom selu. Jedna od Johnnyjevih najsloženijih i najuzbudljivijih investicija mora biti Bahamski otok za koji se založio 2004. godine, i to za blistavih 3,6 milijuna dolara.

Zaljubio se u Karibe snimajući franšizu Pirati s Kariba. Kada je govorio o svom otočnom domu, Johnny je jednom prilikom rekao Vanity Fair magazinu: “Mislim da nikada nisam vidio nijedno mjesto tako čisto i lijepo.”

Johnny voli pobjeći na otok, službeno nazvan Little Hall’s Pond Cay, kako bi se maknuo od svijetla reflektora i kamera s kojima je okružen svakodnevno. Možemo ga zamisliti da dane provodi upijajući blaženo karipsko sunce i kupajući se u kristalno čistim vodama koje vrve od divljine.

Izvješća sugeriraju da se na otoku nalazi šest plaža i da postoje solarne zgrade koje ga čine ekološki prihvatljivim. Također se u Huffington Postu pričalo da će Johnny zatražiti pomoć stručnjaka za vodikovu energiju Mikea Strizkog kako bi u svoj dom instalirao hidro-gorivo.

LEONARDO DICAPRIO

leonardo-dicaprio-eco-house

Leonardo DiCaprio hollywoodski je glumac koji je privržen luksuznom domu ili dva. Jedno od njegovih prebivališta zaista posjeduje ekološki prihvatljive elemente. Nagrađivani glumac posjedovao je više rezidencija u ekološkoj zgradi Delos Livinga, a smatra se da bi tamo još mogao posjedovati jedan posjed.

Premisa tvrtke izgrađena je s fokusom na zdravlje i wellness, a domovi uključuju sve, od tuša s vitaminom C do hrastovih podova dizajniranih za pomoć u pravilnom držanju tijela. Kažu da svjetla čak smanjuju jet-lag! No, kao i wellness, sve je izgrađeno imajući na umu ekološku održivost i koristeći eko materijale.

ADELE

adele-eco-house

Adele je kupila dosta nekretnina otkad je bila u središtu pozornosti, a jedno od njezinih bivših mjesta stanovanja bila je zapanjujuća kuća na plaži u Brightonu. Smještena na potezu poznatom kao “Milijunarski red”, nevjerojatna kuća s četiri spavaće sobe imala je prozore od poda do stropa s pogledom na more

Prije nego što je Adele prodala imanje za 2,85 milijuna funti, izvori kažu da ga je transformirala u ekološki prihvatljiv dom, sa solarnim pločama na krovu radi efikasnosti.