no planet b tportal
menu
Beauty & fashion

Učinak soka aloe vere nevjerojatan je za ljepotu i zdravlje

2. siječnja 2023. • ~4 min

Sok aloe vere ima mnogo učinaka koji ne samo da vas čine ljepšima, već i podržavaju vaše zdravlje. Aloe vera je popularna ljekovita biljka čiji su blagotvorni učinci cijenjeni već tisućama godina. Sok aloe vere sadrži mnoge važne hranjive tvari za vaše tijelo, koje vlaže i djeluju protuupalno. Viskozni sok iz lišća biljke može se konzumirati na više načina. Osobito je popularan kao krema, ali ako želite, sok možete piti…

Sok aloe vere ima mnogo učinaka koji ne samo da vas čine ljepšima, već i podržavaju vaše zdravlje. Aloe vera je popularna ljekovita biljka čiji su blagotvorni učinci cijenjeni već tisućama godina. Sok aloe vere sadrži mnoge važne hranjive tvari za vaše tijelo, koje vlaže i djeluju protuupalno.

Viskozni sok iz lišća biljke može se konzumirati na više načina. Osobito je popularan kao krema, ali ako želite, sok možete piti i čist. Dragocjeni sok iz svježe biljke cijedite sami (i biljka i samo listovi su sve više dostupni u organskim supermarketima) ili kupite gotov sok u trgovinama zdrave hrane. Važno je osigurati da je tekstura 100 posto čista. To je jedini način da dobijete sve hranjive tvari od vitamina B, C, E do folne kiseline.

Učinak soka aloe vere poboljšava vaše mišiće

Hidratantni učinak soka aloe vere savršen je za opskrbu vašeg tijela s dovoljno tekućine nakon vježbanja i sprječavanje dehidracije. Ovom takozvanom rehidracijom sprječavate nakupljanje mliječne kiseline u mišićima, kako bi se mišići u potpunosti oporavili nakon vježbanja.

Sok od aloe vere podržava vaš imunološki sustav

Aloe vera sadrži puno vitamina B 12 koji ima veliku ulogu u obrani od bakterija i virusa. Aloe vera sadrži i određene polisaharide koji djeluju antivirusno, antibakterijski i protuupalno. Ako se redovito konzumira, sok može pomoći u zaštiti vašeg imunološkog sustava.

Učinak soka aloe vere: detoksikacija vašeg tijela

Biljka aloe vera sadrži takozvane fitonutrijente. Oni pomažu vašem tijelu da se očisti od svih toksina. Jetra, pluća, bubrezi, koža, limfa i crijeva najbolje funkcioniraju kada su pravilno hidrirani.

Sok od aloe vere: podrška mršavljenju

Sok aloe vere poznat je i kao sredstvo za mršavljenje. Veliki broj antioksidansa sadržanih u njemu osigurava detoksikaciju vašeg tijela. Zbog toga se mnogi pri mršavljenju oslanjaju na djelovanje soka aloe vere koji čisti organizam iznutra te tako pospješuje metabolizam i može učinkovito razgraditi masnoće.

Djelovanje soka aloe vere čini vas ljepšima!

Primijenjena izvana, aloe vera može umiriti vašu kožu i čak ubrzati proces zacjeljivanja rana. Studije su također pokazale da sok aloe vere podupire proizvodnju kolagena. Hidratantni sok može vam pomoći u poboljšanju tena i smanjenju prištića ili upalnih bolesti poput psorijaze.

Bez obzira koristite li aloe veru kao sok, u kremama ili kao gel od aloe vere, učinak zelene čudotvorne biljke je neosporan. Evo ukratko zdravstvenih dobrobiti aloe vere:

Kao što već znate, lišće aloe vere bogato je vitaminima i mineralima. Posebno treba istaknuti djelovanje 20 od 22 esencijalna antioksidansa u ljekovitoj biljci. Mješavina sastojaka djeluje u soku aloe vere kako bi vam pružila pristojan poticaj energije ako ga redovito koristite.

Ublažava upalne kožne bolesti poput ekcema i psorijaze: Biljka aloe vera poznata je po svom protuupalnom djelovanju i smatra se prirodnim načinom za ublažavanje simptoma blažih kožnih bolesti.

Vlaži vašu kožu: kao sok ili prerađena u kremama za lice, aloe vera ima zaglađujući učinak i vlaži vašu kožu.

Aloe vera čini da izgledate mlađe: osim hidratantnog učinka, sastojci biljke potiču proizvodnju kolagena i regeneraciju stanica vaše kože.

Aloe vera ima pročišćavajući učinak: biljka sadrži mnogo antioksidansa koji pomažu vašem tijelu da se pročisti i pospješuju njegov metabolizam.

Poboljšan imunološki sustav zahvaljujući aloe veri: vitamin B 12 sadržan u biljci pomaže vašem imunološkom sustavu da se zaštiti od vanjskih virusa i bakterija.

Aloe vera pomaže kod opeklina i opeklina od sunca: Za opekline prvog stupnja, gel odrezanog lista aloe vere može imati rashlađujući i umirujući učinak.