no planet b tportal
menu
Living

Valamar Amicor Green Resort na Hvaru inspiriran je prirodom od koje crpi samo najvrednije

27. lipnja 2022. • ~4 min

Cijelo novo naselje konstruirano je na otoku koji upije najviše solarnih zraka tijekom godine u Hrvatskoj; čitav resort od temelja je nastao primjenom prefabriciranih objekata i prema modelu modularne gradnje. Riječ je o tehnologijama i konceptu koji se prvi put inauguriraju u hrvatskom turizmu, visoko su energetski učinkoviti, a usto i prijateljski prema okolišu. Na otoku Hvaru to je uspjela ostvariti Valamar Riviera realiziravši u Starom Gradu prvi ekoresort na…

Cijelo novo naselje konstruirano je na otoku koji upije najviše solarnih zraka tijekom godine u Hrvatskoj; čitav resort od temelja je nastao primjenom prefabriciranih objekata i prema modelu modularne gradnje. Riječ je o tehnologijama i konceptu koji se prvi put inauguriraju u hrvatskom turizmu, visoko su energetski učinkoviti, a usto i prijateljski prema okolišu. Na otoku Hvaru to je uspjela ostvariti Valamar Riviera realiziravši u Starom Gradu prvi ekoresort na našem Jadranu i u državi – Valamar Amicor Green Resort. Nadahnjujući se prirodnim ambijentom, vodeća turistička kompanija u novo je ljetovalište ugradila sva znanja iz područja zelene gradnje, poštujući najviše standarde. Ekološki prihvatljivi materijali sa zanemarivim utjecajem na okoliš i upotreba obnovljivih izvora energije u srži su projekta, koji je inovativan po tome što koristi nadogradive, prenosive i lako sklopive i rasklopive objekte. Značajka je to modularnosti i prefabriciranosti, koji u hrvatskom turizmu još nisu viđeni, a odnose se na bržu montažu, jednostavnost upotrebe i proširivost objekata te njihovu demontažu za svaku novu upotrebu.

Tradicija uz moderan touch

Uz autorski potpis domaćih dizajnera i umjetnika Valamar Amicor Green Resort izuzetak je na Jadranu jer je izgrađen u skladu s načelima održivog razvoja i uz najveće poštovanje prema tradiciji i prirodi. Ljetovalište je projektirano i prema standardu nZEB, koji podrazumijeva gotovo nultu potrošnju energije.

Resort postaje pojam novih trendova u uređenju, kao što su to u svoje doba bili zgrada Arsenala s kazalištem u Hvaru i ljetnikovac Tvrdalj u Starom Gradu. Tu je i Starogradsko polje, uvršteno na listu UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine, trajni primjer tradicijskog, održivog krajolika zasađenog istim kulturama već 2400 godina. Toliko se dugo hvarsko stanovništvo hrani plodovima s polja, a upravo su lokalno uzgojene i proizvedene namirnice načelo prema kojem Valamar gostima pruža izvornost. Čak 77 % namirnica koje gosti konzumiraju hrvatskog je podrijetla, a gosti ih mogu kušati u Olivi – buffet i à la carte restoranu koji nudi mediteransku kuhinju. Cijeli dan radi i dostava jela Valfresco Direkt iz restorana Oliva. Ako ste ljubitelj slatkog, ne izbjegavajte slastičarnicu Sweet & Petite, gdje vafle i palačinke nadijevaju neodoljivim prilozima, a ponudu upotpunjavaju kava i domaći, ručno rađen sladoled. K tome, u Valfresco vitrini uvijek je dostupna i bogata ponuda sendviča, voća, salata i slastica.

Optimizirana potrošnja energije

Valamar Amicor Green Resort realiziran je kao nastavak značajnih investicija koje su na otoku Hvaru pokrenuli Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, nakon što su putem stečajnog postupka zajednički akvizirali Helios Faros, turističko poduzeće u Starom Gradu na Hvaru. Poslovni plan razvoja Helios Farosa pretpostavlja ulaganja u ukupnom iznosu od oko 800 milijuna kuna u održivi turizam visoke dodane vrijednosti, što će pozitivno utjecati na gospodarski rast otoka.

Gosti za smještaj mogu birati između vila i suiteova. Obiteljski suite ima spavaću sobu s bračnim krevetom i dječju sobu s dva dnevna kreveta, a u ponudi su i obiteljska vila Superior s terasom te Superior s terasom i pogledom na more. Sve goste čekaju pladanj s biranim čajevima, organska kozmetika i prostirka za jogu, a posteljina i ručnici od prirodnih su tvari. Održivost resorta ogleda se i u činjenici da se energija za hlađenje i grijanje objekata te pokretanje svih tehnoloških sustava namiruje iz obnovljivih izvora. Ugrađena smart home tehnologija u vilama omogućava mjerenje potrošnje vode, energije i ugljičnog otiska (CO2), zahvaljujući čemu se optimizira potrošnja energenata. U sklopu ljetovališta jest i Aquamar premium vodeni park s tri bazena, toboganima i atrakcijama, na ukupno 450 četvornih metara. Gosti s djecom mogu koristiti obiteljske sadržaje i usluge Maro – ekoigraonice, vrt, Smart Play te multimedijsku i soft play igraonicu, igralište sa ziplineom i Old Skool game lounge. Za revitalizaciju duha i tijela za sve uzraste svakodnevno se nude programi Stay Fit s brojnim sportskim aktivnostima te Sun & Spa – oaza wellnessa u autentičnom mediteranskom okruženju s posebnim tretmanima za potpuno opuštanje. Razgibati se lako u V Sport Parku s multifunkcionalnim igralištima te na biciklima i sportovima u vodi.

Oni koji dolaze s kućnim ljubimcima također dolaze na svoje jer je sadržaj Wow Wow Pet Friendly Holiday dostupan u odabranim sobama. Slatki četveronošci dobivaju snack, igračku i zdjelicu.


logo

Sponzorirani članak