Znate li što je Zlatno mlijeko i zašto je odlično za zdravlje?
Osvježavajuće, ledeno hladno i super zdravo, ledeno Zlatno mlijeko je postalo pravi hit ljeta. Zlatno mlijeko dobilo je svoj naziv zahvaljujući glavnom sastojku – kurkumi koja ovom piću daje prepoznatljivu žutu boju. Kurkuma može pomoći kod bolova u zglobovima, upala, problema s jetrom ili respiratornih bolesti. Bogata je željezom, vitaminom B 6, vlaknima i bakrom i dokazano djeluje protiv bezvoljnosti, jača naš imunološki sustav i tako pomaže brže preboljeti prehladu.…
Osvježavajuće, ledeno hladno i super zdravo, ledeno Zlatno mlijeko je postalo pravi hit ljeta. Zlatno mlijeko dobilo je svoj naziv zahvaljujući glavnom sastojku – kurkumi koja ovom piću daje prepoznatljivu žutu boju. Kurkuma može pomoći kod bolova u zglobovima, upala, problema s jetrom ili respiratornih bolesti. Bogata je željezom, vitaminom B 6, vlaknima i bakrom i dokazano djeluje protiv bezvoljnosti, jača naš imunološki sustav i tako pomaže brže preboljeti prehladu.
Drugi sastojak Zlatnog mlijeka je đumbir, a kombinacija kurkume i đumbira djeluje kao prirodni pojačivač imunološkog sustava. Također, zahvaljujući brojnim antioksidansima i mikronutrijentima, začini djeluju i protuupalno i antibakterijski. Zlatno mlijeko obično se konzumira mlako, no ljeti više volimo osvježavajuću ledenu verziju. Izvrsna je alternativa slatkim gaziranim pićima i napitcima s kofeinom, a istovremeno zadržava okrepljujući učinak!
Sastojci za Zlatno mlijeko:
1 žličica kurkume u prahu
1 žličica cimeta
1 žličica đumbira u prahu
2 žlice nektara agave ili javorovog sirupa
350 ml zobenog mlijeka
4-5 kockica leda
Priprema:
Dodatna prednost Zlatnog mlijeka jest što se ovo piće priprema iznimno brzo i jednostavno! Ulijte sve sastojke u shaker za koktele te dodajte kockice leda i snažno protresite da se prah potpuno otopi. Poslužite odmah, a po potrebi pospite još malo cimeta preko ledenog Zlatnog mlijeka. I to je to, uživajte!
Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.