no planet b tportal
menu
Nekategorizirano

Pogled u plavo: Ronjenje je važno za očuvanje okoliša

8. srpnja 2024. • ~3 min

Više od dvije stotine građana, turista i posjetitelja grada Raba tijekom vikenda se okušalo u ljepotama ronjenja u 10-metarskom montažnom bazenu u sklopu projekta Pogled u plavo koji već tradicionalno devet godina za redom gostuje na ovom otoku.

Više od dvije stotine građana, turista i posjetitelja grada Raba tijekom vikenda se okušalo u ljepotama ronjenja u 10-metarskom montažnom bazenu u sklopu projekta Pogled u plavo koji već tradicionalno devet godina za redom gostuje na ovom otoku.

Građani i posjetitelji grada Raba imali su jedinstvenu priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju u kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena, s punom ronilačkom opremom uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Besplatna probna ronjenja u sklopu projekta Pogled u plavo održavala su se u organizaciji Grada Raba, Turističke zajednice grada Raba i Agencije Plava promocija uz podršku Kluba podvodnih aktivnosti Amfora, Rab u cilju promocije ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti.

‘Projekt Pogled u plavo izuzetno dobro je prihvaćen od strane lokanog stanovništva i naših gostiju koji imaju priliku u sklopu Pogleda u plavo okušati se u ronjenju. S obzirom da se grad Rab nalazi uz more, ronjenje, ronilačke aktivnosti i ljepote našeg podmorja nastojimo što više približiti našim sugrađanima i posjetiteljima kako bi upoznali naš prekrasan akvatorij. Također, želimo dodatno educirati naše mlade i goste koji se žele baviti ronjenjem da isto rade na ispravan i siguran način, a na ovaj način naši gosti i građani koji nisu nikad ronili imaju mogućnost okušati se u ronjenju’, istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik grada Raba.

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji su ujedno uživali u razgledanju ljepota podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja i pridonosi doživljaju dubine.


Podršku projektu pružili su ronioci ronilačkog tima DVD Jastrebarsko koji su članovi Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko, zatim ronioci Ronilačkog klub hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Nemo-Adriatic i Kluba podvodnih aktivnosti Amfora, Rab koji su promovirali rad, usluge i aktivnosti kluba te brinuli za sigurnost ronioca početnika.


Pogled u plavo je sjajna priliku za promociju ronjenja, a posebno za djecu koja se mogu u sigurnim i kontroliranim uvjetima okušati u ronjenju i na taj način im približiti ronjenje kao aktivnost, a ujedno mogu i pogledati podvodnu izložbu fotografija koja se nalazi u bazenu. Ronjenje je izuzetno važno za očuvanje okoliša, mi u klubu KPA Amfora imamo desetak ekoloških akcija čišćenja podmorja, školujemo više od dvadesetak osoba godišnje i sve više imamo zainteresiranih mladih ljudi koji nam se pridružuju i iskazuju interes za ronjenje“ istaknuo je Dragan Perkić, predsjednik KPA Amfora, Rab.


Pogled u plavo provodi se od 2010. godine, a do sada je mnogima približio ljepote ronjenja, podmorja i ronilačkih aktivnosti.


‘Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, promocija ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, a projekt je kroz više od 90 nastupa do sada mnogima približio ronjenje te je sjajna prilika za početnike da se okušaju u ronjenju u kontroliranim i sigurnim uvjetima gdje nema strujanja i dobra je vidljivost’, rekla je Andreja Vedrina, direktorica Agencije Plava promocija i voditeljica projekta Pogled u plavo.


Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.